Afstand doen

Het kan helaas voorkomen dat je niet meer voor je konijn(en) kunt of wilt zorgen en daarom afstand wilt doen. Een vervelende beslissing. Natuurlijk wil je dat je dier zo goed mogelijk terecht komt. Wat nu?

Waar afstand doen?

Soms wordt een konijn gratis aangeboden op Marktplaats of Facebook, onder het mom van “Als hij maar een goed baasje krijgt”. Dat is heel gevaarlijk. Gratis aangeboden konijnen en knaagdieren eindigen namelijk vaak als slangenvoer. Ook worden – vooral rond de zomervakantie – konijnen regelmatig de “vrijheid” gegund in het bos. Het is – hoewel misschien goed bedoeld – het meest dieronvriendelijke dat je kunt doen.

Tamme konijnen overleven het niet in het wild. Zij hebben nooit geleerd hoe ze zich moeten verstoppen voor roofdieren, hoe ze voedsel moeten vinden en wat ze wel of niet kunnen eten. Vrijwel alle “vrijgelaten” konijnen sterven in korte tijd. Breng je konijn alsjeblieft naar een opvang. Je weet dan zeker dat hij goed terecht komt. Onze konijnen worden niet zomaar aan iedereen meegegeven: wij kunnen goed inschatten of iemand geschikt is voor het adopteren van konijnen. Konijnen van alle grootten, rassen en vachtstructuren zijn welkom bij ons.

Binnenkonijnen

Onze konijnenopvang kan alleen maar buiten konijnen opvangen. Konijnen die momenteel binnen wonen en waar je afstand van wilt doen kunnen wel op de wachtlijst geplaatst worden; zij worden dan in het voorjaar zodra de temperatuur het toelaat opgeroepen.

Wat zijn de kosten?

Wij vragen per konijn afstandskosten. Dat is nodig, omdat wij anders de opvang niet draaiende zouden kunnen houden. De afstandskosten per konijn zijn € 20. Wanneer je je konijn komt brengen voor afstand, controleren wij in jouw bijzijn je konijn op zichtbare medische aandoeningen. Mocht hieruit blijken, dat het konijn naar de dierenarts moet, dan zijn wij helaas genoodzaakt te dierenartskosten te verhalen op degene die afstand doet van het konijn.

Hoe werkt het?

  1. Vul onderstaand formulier in. Je krijgt dan een bevestigingsmail dat je konijn op de wachtlijst komt, of als er direct plaats is nemen we meteen contact met je op.
  2. Breng je konijn, het liefst met bijbehorende accessoires.
  3. Je betaalt de afstandskosten.
  4. Wij plaatsen het konijn in een hok en zetten hem/haar op de website.
  5. Indien nodig wordt het konijn ingeënt. Ongecastreerde rammen worden gecastreerd.
  6. Er wordt gezocht naar een goed thuis.
  7. Als het om een enkel konijn gaat, wordt deze gekoppeld aan een konijnenvriendje voordat hij of zij uitgeplaatst wordt.

Je kunt volgen of je konijn succesvol is door de website in de gaten te houden. Zodra een konijn in de opvang komt en uitplaatsbaaar is komt hij met foto op de site. Zodra het konijn is uitgeplaatst wordt hij van de website af gehaald.

 

Afstand doen van je konijn(en)

Wanneer je de beslissing hebt gemaakt je konijn(en) naar ons te willen brengen, kun je bijgaand formulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken.

Let op! Hebt u ons per mail of via het contactformulier benaderd en geen reactie ontvangen? Wij antwoorden onze mail waar mogelijk binnen een paar dagen en waar nodig binnen 24 uur. Onze ervaring is dat onze reactie helaas nog wel eens in de spambox terecht komt. Check dus uw spambox in geval u op een antwoord van ons zit te wachten.
Van hoe veel konijnen wilt u afstand doen?

Welk geslacht?
Voedster(s)Ram(men)Voedster(s) + Ram(men)Weet ik niet


Zit het konijn/de konijnen binnen of buiten?*